Het bier van Vossen met de Meynen (Soixante Neuf, The Beast, Vanacht, ...) werd zeer goed gesmaakt maar nu start de vzw Vossen met de Meynen www.vmdm.be ook met een verkoop van cava.
Die kreeg de originele naam "Comment Cava" mee. Het is een echte Spaanse Cava die verkocht wordt aan 8 euro per fles (75 cl.), waarvan de helft van de prijs weer naar het onderzoek van de ziekte van Duchenne gaat. Een doos van 12 flessen komt op 80 euro.
Wat u op de doos niet ziet, maar wel op elke fles, is een klein kunstwerk van Sara Vandermeulen (http://staje.deviantart.com/). Zo kan u nog meer genieten van elke fles.
Momenteel wordt de voorverkoop gelanceerd, de officiële presentatie zal ergens in augustus plaatsvinden.
Wie geïnteresseerd is in één of meerdere flessen kan al vooraf een bestelling doorgeven (Riders_for_Pelle@outlook.be) we zorgen voor een zo spoedig mogelijke levering in de omgeving van de stad Antwerpen, voor grotere afstanden dient uw bestelling afgehaald te worden (in Deurne).
Wie zelf een verkoopactie wil opzetten ten voordele van het onderzoek naar de ziekte van Duchenne, neemt best contact op met Jef Meynen (via het contactformulier op de site www.vmdm.be).
1 opmerking:
Voor de kenners:
Sadurni Comas Codorniu is ontstaan in 1947 en is een familiebedrijf met liefde voor kwaliteits cavas . Het vakmanschap en de liefde in het werk van de voorbereiding voor de traditionele metode " ; cava boven alle andere factors in deze ATIGA sadurninencsa-huis en bepalen zeer hoog percentage van de transparantie en de gegevens " boeket " van deze kelders.
Met de productie van wijn tot de beste in Penedès is geselecteerd , die een "mengsel " , met Xarel.lo variëteiten , Macabeo en Parellada , die aangevuld in deze kelders van Sant Sadurni d' Anoia is het mogelijk een uitzonderlijke cava te maken en door U te laten genieten.
Technisch Fiche:
CAVA HUIS : CAVES SANDURNI COMAS uit Saint Sandurni D'ania
Assemblage : 30% Macabeo 30% Xarel.lo 40% Parellada
Maat : 75 cl.
Flesafsluiter : Kurk
Alcoholpercentage : 11,5%
Pakeenheid : 12
Vinificatie: 2e gisting op de fles; Traditionele methode. Minstens 15 maanden 'sur lattes'.
Proefanalyse: Mooie en fijne pareling. In de neus zowel mediterrane kruidigheid als volle tonen van de Chardonnay. Wijnachtig midden, gevuld, romig en met een zachte mousse. Voldoende persistentie. Fijn en mineralig (kalk-granietbodems of 'sauló'), voorname en elegante afdronk.
Bewaarpotentieel 3 jaar.
Serveren: Fris serveren in een flûte.
Een reactie posten