Fortbiken against Duchenne - 6 uren van het Fort van Borsbeek

Fortbiken against Duchenne - 6 uren van het Fort van Borsbeek
Klik op de banner hierboven om in te schrijven voor Fortbiken II
Deze mountainbiketocht is een initiatief van het Nederlandse Duchenne Parent Project en wordt georganiseerd in samenwerking met de Nederlandse stichting "Evenementen voor Maatschappelijke Organisaties Foundation (Emolife)".

woensdag 19 december 2012

Oproep medewerking promo-filmpje "Loop van Vlaanderen"

Hieronder een mail van Christophe Impens van Golazo, het sportevenementenbureau dat volgend jaar een evenement zal organiseren, de "Loop van Vlaanderen" (zie promomail helemaal onderaan).  Wie wil er meewerken aan de realisatie van een promofilmpje om Duchenne SpierDystrofie bekender te maken bij het grote publiek.  "Loop van Vlaanderen" zal het "fonds voor spierzieke kinderen" steunen.  Verspreid deze oproep aub in de kring van ouders met een Duchennepatiënt. Indien u wil meewerken aan de clip, mail dan duchenne-parent-project@telenet.be, dan bezorgen we uw gegevens aan Golazo, dat contact met u zal opnemen.  Wellicht zullen we later nog een oproep lanceren om als vrijwilliger mee te werken aan het initiatief (op zondag 28 april 2013).  Grijp deze kans om het onderzoek naar spierziekten mogelijk een reuzestap vooruit te laten zetten!

 

Hallo,

 

 

Hieronder een promo-email ivm de “Loop van Vlaanderen”.  Met de Loop van Vlaanderen gaan we trachten wat meer ruchtbaarheid te geven aan Duchenne Spierdystrofie. Het zou luek zijn als jullie dit verspreiden in jullie netwerk.

Het is onze droom om enkele tientallen jongens met hun ouders aan de start te krijgen.  De bedoeling zou zijn dat ze de eerste kilometer van deze Loop/Wandetocht meemaken.

Daarnaast willen we ook heel graag een videofilmpje opnemen in Oudenaarde met enkele jongens.  We zijn op zoek naar een 10-tal jongens tussen de 5 en de 18 jaar. 

Bedoeling is een realistisch beeld te geven van Duchenne (een nog totaal onbekende aandoening bij de brede bevolking), om de fighting spirit van de jongens te tonen, en om promotie te maken voor een fondsenwervingscampagne gelinkt aan de Loop van Vlaanderen.

We willen dit inplannen in februari.  Hebben jullie hiervoor de nodige contacten met bereidwillige ouders?  Uiteraard zal mijn zoon Casper (13 j) ook meewerken aan het filmpje.

Sportgroet,


Christophe Impens 
Managing director

 

Golazo Sports NV 
Schoebroekstraat 8 
3583 Paal – Beringen

Belgium

---------------------

Loop van Vlaanderen, voor lopers en wandelaars!

Fietsen doet men al jaren op de beroemde hellingen van de Vlaamse Ardennen, vanaf nu kan er ook gelopen worden! Op zondag 28 april 2013 is de eerste editie van de Loop van Vlaanderen een feit. Lopers en wandelaars kunnen dan 50, 25 of 10 km lopen of wandelen, dwars doorheen deVlaamse Ardennen. 

Start en finish van de Loop van Vlaanderen liggen op de Markt van Oudenaarde. Onderweg krijgen de deelnemers de kans om enkele legendarische hellingen uit de alom bekende wielerklassieker te bedwingen. Onder meer echte kuitenbijters als de Paterberg, de Koppenberg en deOude Kwaremont ontbreken niet. Daarnaast kunnen de deelnemers ook tal van goed verborgen pareltjes, schitterende kasseistroken en mooie paden ontdekken. 

Lopers kunnen er een echte trail run van maken, wandelaars krijgen dan weer eenprachtige wandeltocht voorgeschoteld. Deelnemers kunnen kiezen voor een uitdaging van 50 km, 25 km of 10 km.

Programma

  • 8.00u: start inschrijvingen
  • 10.00u: Loop van Vlaanderen 50 km & 25 km (gezamenlijke start voor lopers & wandelaars: lopers starten vooraan, wandelaars achteraan)
  • 14.00u: Loop van Vlaanderen 10 km (gezamenlijke start voor lopers & wandelaars: lopers starten vooraan, wandelaars achteraan)
  • 14.30u: Chiquita Kids Run 1 km
  • 20.00u : de finish wordt afgesloten

De inschrijvingen zijn geopend!


Schrijf je nu in en geniet van de voordelige voorinschrijvingstarieven!

  Klik hier om je in te schrijven

Hou vanaf nu ook www.loopvanvlaanderen.be goed in de gaten voor meer info!

Gezonde spieren lopen voor zieke spieren

Wie deelneemt aan de Loop van Vlaanderen steunt het Fonds voor Spierzieke kinderen. Dat fonds betekent een erg belangrijke steun voor het lopend onderzoek naar een remedie voor de spierziekte van Duchenne en voor de kinderen die op deze behandelingen hopen en wachten.

De ziekte van Duchenne is een erfelijke, progressieve spierziekte die ongeveer 1 op 3500 jongens treft. De levensverwachting van jongens met de ziekte van Duchenne is beperkt. In de laatste levensjaren zijn zij volledig verlamd en bijgevolg afhankelijk van hulpmiddelen en hulp van derden om zich te behelpen in het dagelijkse leven.

Decathlon Trail Series


Ben je op zoek naar de ultieme nieuwe uitdaging? Golazo sports pakt uit met de gloednieuwe Decathlon Trail Series. Deze loodzware discipline wordt steeds populairder, ook in Vlaanderen. Naast de Loop van Vlaanderen maken ook deAntwerp Urban Trail (17 maart 2013), de Decathlon Crêtes de Spa (30 maart 2013) en de Trail du Galibier (29-31 augustus 2013) deel uit van dit criterium.

Geen opmerkingen: