Fortbiken against Duchenne - 6 uren van het Fort van Borsbeek

Fortbiken against Duchenne - 6 uren van het Fort van Borsbeek
Klik op de banner hierboven om in te schrijven voor Fortbiken II
Deze mountainbiketocht is een initiatief van het Nederlandse Duchenne Parent Project en wordt georganiseerd in samenwerking met de Nederlandse stichting "Evenementen voor Maatschappelijke Organisaties Foundation (Emolife)".

vrijdag 24 september 2010

Bijzondere status AMT voor behandeling ziekte

AMSTERDAM (AFN) - Een behandeling tegen een zeldzame spierziekte van biotechnologiebedrijf Amsterdam Molecular Therapeutics (AMT) heeft van de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) de status van weesgeneesmiddel gekregen. Dit maakte AMT vrijdagochtend bekend.

AMT krijgt de status voor een gentherapie voor de behandeling van Duchenne spierdystrofie. De weesgeneesmiddelenstatus is bedoeld om de ontwikkeling van nieuwe therapieën voor de behandeling van ziekten of aandoeningen waaraan relatief weinig mensen lijden te stimuleren. Het bedrijf krijgt bijvoorbeeld belastingvoordelen.

In oktober 2009 verkreeg de gentherapie van AMT de status al van de European Medicines Agency voor de Europese Unie. AMT heeft een innovatiekrediet van maximaal 4 miljoen euro ontvangen van de Nederlandse overheid ter ondersteuning van de ontwikkeling van deze gentherapie tegen Duchenne.

Geen opmerkingen: