Fortbiken against Duchenne - 6 uren van het Fort van Borsbeek

Fortbiken against Duchenne - 6 uren van het Fort van Borsbeek
Klik op de banner hierboven om in te schrijven voor Fortbiken II
Deze mountainbiketocht is een initiatief van het Nederlandse Duchenne Parent Project en wordt georganiseerd in samenwerking met de Nederlandse stichting "Evenementen voor Maatschappelijke Organisaties Foundation (Emolife)".

dinsdag 3 november 2009

Prosenza en GlaxoSmithKline gaan samenwerken

Iedereen die met Duchenne te maken heeft, heeft al wel eens de naam van Prosensa gehoord: het Leids biotechnologiebedrijf dat bezig is met de ontwikkeling van een therapie voor Duchenne. Prosensa en GlaxoSmithKline (GSK) gaan samenwerken om de nieuwe therapie ook echt op de markt te brengen.

Goed nieuws? Jazeker! De samenwerking komt ook niet onverwacht. Prosensa is een klein bedrijf en de resultaten tot nu toe met de nieuwe therapie zijn gunstig. Maar om een geneesmiddel wereldwijd te introduceren is veel kennis van zaken en veel geld nodig. Het was dan ook te verwachten dat Prosensa met een grote partner in zee zou gaan. Dat is nu gebeurd. GSK is één van de grootste farmaceutische concerns ter wereld en heeft veel ervaring met het marketen van nieuwe geneesmiddelen.

Positief is ook dat de farmaceut nu de samenwerking aandurft. Blijkbaar zijn de experts binnen GSK het erover eens dat de resultaten gunstig genoeg zijn om deze alliantie aan te gaan. Zij gaan ervan uit dat het geld dat ze er nu insteken er op termijn ook uit gaat komen - en dat er straks dus een werkend middel op de markt zal zijn. Er bestaat nog altijd een risico dat er iets mis gaat, maar GSK schat duidelijk in dat die kans niet erg groot is. De ervaring leert wel dat het nog vele jaren kan duren voor het middel op de markt verkrijgbaar is en vergoed wordt.

Het is weer een belangrijke stap op weg naar therapie. Lees voor meer informatie het persbericht van GSK en Prosensa.

Bron: Vereniging Spierziekten Nederland

Geen opmerkingen: