Loop met Riders for Pelle de Warmathon in Antwerpen

Loop met Riders for Pelle de Warmathon in Antwerpen
Klik op de banner hierboven om in te schrijven voor de Warmathon op 21 december
Deze mountainbiketocht is een initiatief van het Nederlandse Duchenne Parent Project en wordt georganiseerd in samenwerking met de Nederlandse stichting "Evenementen voor Maatschappelijke Organisaties Foundation (Emolife)".

woensdag 29 oktober 2008

Prinses Beatrix Fonds reikt prestigieuze onderzoeksprijzen uit

Op 27 oktober heeft het Prinses Beatrix Fonds voor het eerst twee Kroontjes uitgereikt. Deze onderscheidingen worden incidenteel uitgereikt voor uitzonderlijke projecten die buiten de reguliere subsidies vallen. De eerste Kroontjes gaan vergezeld van een geldprijs ten behoeve van wetenschappelijk onderzoek naar spierziekten bij kinderen. Prof. dr. Gert Jan van Ommen ontvangt een Kroontje voor zijn onderzoek naar de ziekte van Duchenne en dr. Ans van der Ploeg voor haar onderzoek naar de ziekte van Pompe.

Het Prinses Beatrix Fonds heeft 850.000 euro beschikbaar gesteld voor wetenschappelijk onderzoek naar spierziekten bij kinderen.

Van Ommen, verbonden aan het LUMC in Leiden, gaat een patiëntendatabase aanleggen en meetinstrumenten ontwikkelen waarmee de ziekte en het effect van een nieuwe therapie kunnen worden gevolgd.

Geen opmerkingen: