Fortbiken against Duchenne - 6 uren van het Fort van Borsbeek

Fortbiken against Duchenne - 6 uren van het Fort van Borsbeek
Klik op de banner hierboven om in te schrijven voor Fortbiken II
Deze mountainbiketocht is een initiatief van het Nederlandse Duchenne Parent Project en wordt georganiseerd in samenwerking met de Nederlandse stichting "Evenementen voor Maatschappelijke Organisaties Foundation (Emolife)".

zondag 6 juli 2008

Meerdaelclassic van de downhillbikers

Vandaag trokken we weer op training, deze keer hadden we de Meerdaelclassic van de Downhillbikers uit Oud Heverlee uitgekozen. In onze buurt vind je nu eenmaal niet voldoende heuvels om je deftig voor te bereiden op de Duchenneheroes. De naam van de organiserende club, Downhillbikers is pure misleiding, het gaat meer dan eens fameus bergop. We kozen voor de 65 km, dus was het weer vroeg uit de veren om op een treffelijk uur te kunnen starten. Ook weer een aantal teamgenoten van B4M ontmoet, maar die kerels reden de 100 km. Ik heb voor de eerste keer kennis gemaakt met de grond, het was in het Meerdaalwoud maar helaas niet op bosgrond. Een glad veerooster in een bochtje na 2/3 van het parcours en wat bijsturen en lap daar lag ik, gelukkig zonder veel erg, maar de kasseien kunnen hard zijn. Helaas was het geen bosgrond. Het was overigens de eerste keer met klikpedaaltjes en dat leverde geen enkel probleem op. Mooie, afwisselende tocht, met genoeg ingrediënten om helemaal verlekkerd te worden van het mountainbiken.
En tot slot, wat hebben we geleerd Bert? Neem niet alleen plakgerief mee, maar ook een fietspomp, en let zeker op de ventieltjes bij de keuze van pomp.
Trouwens, ook de peter van ons Team, sportcommentator Michel Wuyts, heeft weer laten merken ons niet vergeten te zijn, in zijn interview in De Morgen van dit weekend heeft hij er nog eens naar verwezen. Merci, Michel!

Geen opmerkingen: